Kamerarendszer szerelés és karbantartás

 

Biztonsági kameraVajon üzletében minden akkor és úgy történik ahogy Ön szeretné?


Szemmel tartaná telephelyét vagy otthonát?


Egy jól telepített kamerarendszerrel mindez megoldható.


Nézze az élőképeket számítógépén vagy mobiltelefonján bárhonnan a világon.

 

Nézzen vissza akár több napos eseményeket rögzítőjéről.

 

Hívjon a + 36 20 / 32 - 77 - 888 -as telefonszámon, vagy írjon levelet a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. -ra !

 

Az első és legfontosabb dolog egy kamerarendszernél, hogy mit is szeretnénk látni. Egy rosszul kiválasztott rendszer gyorsan kidobott pénzé válik ha nem tudjuk visszanézni, hogy ki is volt a helyszínen, csak annyit tudunk, hogy valaki ott járt és merről érkezett. Napjainkban hatalmas a választék, mind a kamerák, mind pedig a rögzítők terén, így egy helyszíni kamera próba alkalmával könnyen ki tudjuk választani a nekünk mind tudásban, mind árban a legmegfelelőbbet.Lehetőség van a kameraképek megtekintésére interneten keresztül távoli hozzáféréssel.                                                                    

Távoli elérés,CMS              

Analóg és IP kamerarendszerek teleítése:

 

Hagyományos analóg rendszerek és HD analóg rendszerek(AHD,HD-TVI):

 Hagyományos analóg videórendszerek a következőképen épülnek fel.A felvételek rögzítéséről egy digitális rögzítő gondoskodik, úgynevezett DVR, melyek általában 4,8,16,24 csatornás kivitelben készülnek.Egy csatornára egy kamera köthető.A rögzítőben található egy merevlemez, erre az eszközre menti a készülék a felvételeket. A merevlemez nagyságától függően tudjuk a felvételeket visszanézni. A rögzítőben egy kereső is található, így ha tudjuk mikor történt pontosan a kérdéses esemény, akkor nem szükséges az egész felvételt végignézni. Az analóg kamerák felbontása 650 TV-sort meghaladóan elfogadható. A látott képet javíthatjuk állítható objektíves kamerák felszerelésével. A kamerákat a rögzítővel koax kábel köti össze.

A HD analóg rendszerek felépítésüket tekintve megeggyeznek az analóg társaikal, viszont a jelátviteli teknika megváltozása miadt a felbontásuk lényegesen nagyobb. Az új teknikával elérhető a 2 Megapixeles kép ami közel négyszerer felbontást biztosít egy hagyományos analóg kamerával szemben.Jelátviteli típusok: AHD,HD-TVI,HD-CVI

 

Előny és hátrány az IP rendszerrel szemben:

 

Előnye, hogy kiépítési költsége alacsonyabb, internetes elérés megvalósítható mobiltelefonra és számítógépre egyaránt.

Hátránya hogy kisebb a kamerák felbontása így a megjelenített kép is rosszabb minőségű.

 

IP rendszerek:

IP alapú rendszerek felépítésüket tekintve állnak egy hálózati rögzítő egységből egy úgynevezett NVR-ből. A hálózati rögzítőben több merevlemez is elhelyezhető. Az IP kamerák felbontása lényegesen nagyobb, mint analóg társainak. A felbontást tekintve itt már nem TV-sor ban adják meg a gyártók az értékeket hanem Megapixelben. A leggyakrabban használt IP kamerák felbontásukat tekintve a 1,2,3,5 Megapixeles készülékek. A képek ilyen felbontáson már sokkal részletgazdagabbak. A kamerák rögzítőhöz való kapcsolásához szükség van egy SWTCH re. A rögzítőt a kamerákkal csavartérpárú UTP kábel köti össze. A kamerák gyártótól függően rendelkeznek "intelligens megfigyelő szolgáltatásokkal" ez a készülék szoftverébe épített különböző analitikai szolgáltatások. Ilyen példáula a vonal áttlépés funkció, enél a funkciónál egy virtuális vonalat huzunk a látott képen amennyiben valaki áttlépí ezt a vonalat a kamera riasztást küld.Léteznek még továbbá: személyszámlálás,arcfelismerés,megállás érzékelés funkciók.

 

Előny és hátrány az analóg rendszerrel szemben:

 

Előnye, hogy a képek sokkal részletgazdagabbak a rendszerbe éíthetők különbözö analitikai szolgáltatások, az internetes távoli elérés itt is megoldható.

Hátránya a magasabb kiépítési költség.

 

Rendszámfelismerő rendszer:

Rendszámfelismerő rendszer képes nagy felbontású kamerával érzékelni a közeledő gépjármű rendszámát. Az érzékelt rendszámot egy adatbázisban tárolja. Alkalmas továbbá a rendszer kapu vagy sorompó nyitására annak függvényében, hogy a rendszám a rendszerben engedélyezve van-e.

 

 

Bemutatnák néhány eszköztípust amelyek manapság  a leggyakoribbak:

 

  - Dóm kamerák

Beltéri és kültéri vandálbiztos kivitelben. Megtalálható állítható objektívvel és éjszaki móddal,valamint beépített infra megvilágító ledekkel.

 

  - Kompakt kamerák

 Kültéri vandálbiztos ,fémházas kameratípusok állítható objektívvel infra megvilágító ledekkel .A komolyabb típusok saját menüvel rendelkeznek melyben a kamera finomhangolását végezhetjük el.
 

  - Box kamerák

 A box kamerák felszerelhetőek beltérre és kültérre egyaránt. Kiválasztható a megfigyelendő területhez legmegfelelőbb objektív . Beltéren kis tartókonzolra tudjuk őket rögzíteni ,ezek többféle színben is kaphatóak.A kültéri felszereléshez kameraház szükséges amiben egy kis fűtő elem is el van helyezve a kamera bepárásodását megelőzendő .Egyes típusai alkalmasak  rendszámfelismerésre is . A jobb éjszakai kép vagy a kivehetőbb rendszám érdekében felszerelhetőek infra megvilágítók.
 Boxkamera,Tartó,Infra,Ház,Objektív

 

 Referenciák megtekintéséhez kattintson ide.