Riasztó telepítés és karbantartás:

Riasztórendszerek szerelése és karbantartása terén teljeskörű szolgáltatással állok ügyfeleim rendelkezésére. Vezetékes és vezetéknélküli rendszerek szerelésével is foglalkozom.

Vállalom kültéri védelmek kiépítését infrasorompókkal,mozgásérzékelőkkel,mikrohullámú sorompók segítségével. A rendszerek szerelése során csak a MABISZ által minősített eszközöket használok. A telepítés során a MABISZ-ban meghatározott védelmi szinteknek megfelelően építem ki a szükséges védelmet. Az általam telepített rendszerekhez 24 órás távfelügyeleti szolgálatatást is tudok biztosítani.

 

 A MABISZ-ban meghatározott védelmi szintek a következők:Riasztórendszer kezelő

 1. Teljeskörű elektronikai jelzőrendszer

 2. Részleges elektronikai jelzőrendszer

 3. Minimális elektronikai jelzőrendszer

 4. Vezeték nélküli elektronikai jelzőrendszer

 

Gyakran ismételt kérdések riasztórendszerel kapcsolatban:

 

Éjszakára be tudom-e kapcsolni a rendszert úgy, hogy közben otthon tartózkodom?

Igen! Az általam szerelt rendszerek mindegyike élesíthető éjszakai módban, a nyílászárókra szerelt érzékelők és az éjszaka nem használt helyiségek mozgásérzékelői élesek lesznek miközben a hálószoba érzékelője nem élesedik be.

Az épülettől különálló garázsba, illetve tárolóba szeretnék érzékelőt de a kábelezés nem megoldható. Mit lehet tenni?

A vezetékes rendszerek kiegészíthetők vezetéknélküli rádiós érzékelőkkel így nincs szükség kábelezésre.

A riasztórendszeremet kapcsolhatom a kapunyitóm távirányítójával ?

Nem javasolom ezt a megoldást mivel a kapunyitó távirányítója nem egy vagyonvédelmi eszköz, kis műszaki tudással könnyen másolható. Erre a célra felszerelhetőek speciális riasztórendszerekehez gyártott távirányítók.

 

 Hívjon a + 36 20 / 32 - 77 - 888 -as telefonszámon, vagy írjon levelet a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. -ra !

 

A riasztórendszerek különböző kiépítési formái:

Vezetékes riasztórendszerek:

Ennél a kiépítésnél a különböző érzékelőket és hang-fényjelzőket kábelekkel kötjük össze a központi egységgel.A vezetéknélküli eszközökkel szemben ezeknek a rendszereknek az eszközköltségei alacsonyabbak, nem igényelnek nagy fokú karbantartást.

Vezetéknélküli riasztórendszerek:

Az úgynevezett rádiós rendszereknél nincs szükség kábelezésre. Az érzékelők felszerelése nem csúfítja, rontja a helyiség kinézetét (kábelcsatornázásra nincs szükség). Hátránya, hogy az eszközköltség lényegesen magasabb, mint egy vezetékes rendszernél.Az érzékelők mindegyike akkumulátorral van ellátva, ezeket 2 évente szükséges cserélni.

Kültéri védelmek:

 Legismertebb és leggyakrabban használt eszközök erre a célra az infrasorompók. Még azelőtt érzéklik az illetéktelen behatolást mielőtt, az elkövető eljutna az épülethez. Használhatók erre a célra mozgásérzékelők is, ezekkel az eszközökkel nagyobb területet védhetünk le, de előfordulhatnak téves jelzések.

 

A riasztórendszer felépítését tekintve a következő részegységekből épül fel :

  • Központi egység - A központi egység kiválasztásánál a fő szempont hogy hány terültet szeretnénk kezelni és a helység védelméhez mennyi érzékelőt kell felszerelni .Kiforrott rendszerek pl: Paradox,DSC,Texecom PremierParadox,DSC,Premier
  • Akkumulátorok - Az akkumulátorok biztosítják rendszerünk számára hogy áramkimaradás esetén akár több napra is működőképes maradjon rendszerünk.Akkumlátorok
  • Kezelő - A kezelő segítségével tudjuk élesíteni-hatástalanítani a rendszert , ezért fontos a könnyű kezelhetőség .                        Kezelők,Control Panel
  • Érzékelők - Az érzékelők kiválasztásánál legfontosabb a védendő helyiséghez-területhez legmegfelelőbb eszköz kiválasztása a vakriasztások elkerülés miatt. Léteznek kültéri és beltéri védelemre alkalmas eszközök .A riasztórendszer csatlakoztathatók tűzjelző eszközök(Füst érzékelők,Hősebesség érzékelők )  valamint életvédelmi  eszközök úgynevezett pánik gombok.Érzékelők
  • Hang és fényjelzők -  Feladatuk  ha a riasztórendszer beriaszt  erős hangjelzéssel felkeltse a környékbeliek figyelmét így menekülésre késztesse a betörőt.                                        Hang,Fényjelzők
  • Távfelügyelet - A távfelügyelet nem elhanyagolható egy riasztórendszernél ,azon túl hogy 24 órás műszaki távfelügyeletként is működik értesítenek bennünket ha áramkimaradás van vagy ha gyenge az akkumulátor a központi egységben . A legfontosabb amiért érdemes előfizetni az hogy betörésjelzés esetén kivonulószolgálat érkezik a helyszínre ami nagyban lecsökkenti az okozható kár mértékét.

 

Riasztó szerelése minden épülettípusba, lakás,családi ház,kereskedelmi célú épület,üzemcsarnok.

 

 

Referenciák megtekintéséhez kattintson ide.